domingo, 16 de diciembre de 2007

domingo, 9 de diciembre de 2007

la mirada de l'Anna

Soc una mica mandrosa a l'hora d'escriure, ja fa molt dies que ho volia fer però la veritat és que posar blanc sobre negre allò que penses no és tan fàcil.
Darrerament s'han produït uns fets que ens afecten en menor o major mesura a tots plegats, sobretot els que vivim a Barcelona. Encarar que fa força temps, el primer de tot va ser l'ensorrament del túnel del Carmel. Després, i en poc temps de separació, l'apagada de la llum, els problemes de rodalies que van potar el seu tancament durant molts dies, les clíniques on es practicaven avortaments, les infeccions a la Vall d'Hebron, l'informe PISA sobre l'ensenyament... Sembla com si hagés passat un mal aire sobre nosaltres, o com diria la meva àvia : que hi hagi una ma negre darrera de tot això.
És evident que això ha suposat un terrabastall important, sobretot per la gent que ho ha patit directament, però crec, i sense ànim de treure-li importància, que l'arbre no ens deixa veure el bosc.
Dins del Consell Assessor de la Gent Gran, a on treballem aportant el nostre parer i fent recomanacions per la millora de la qualitat de vida de la gent gran i de retruc de totes les edats. Es veritat que falten moltes coses per conquerir, però nosaltre, la gent gran, que hem viscut situacions molt difícils, hauríem de saber valorar tot allò que s'ha aconseguit fins ara. Sanitat gratuïta per a tothom, ensenyament fins els 16 anys oblgatori, transports, benestar...
Hi ha coses que fallen i s'han de millorar, però també hi ha moltes coses que no teníem i ara en podem gaudir, crec que això no ho hauríem d'oblidar alhora de criticar allò que ha costat tant de tenir.

Anna